Bruce Lee

DE BEROEMDSTE LEERLING VAN IP MAN

Bruce Lee En Zijn Leraar Ip Man

De Beroemdste Leerling Van Grootmeester Ip Man. Bruce Lee

Velen zijn door de films van Bruce Lee die vooral in de 70’er jaren immens populair waren geïnspireerd om een vechtsport te beginnen. De juiste keus zou dan het Wing Chun zijn geweest.

Het Jeet Kune Do van Bruce Lee heeft zijn wortels in het Wing Chun Kung Fu. Na zijn vertrek naar Amerika op 18 jarige leeftijd heeft hij zijn studie van het Wing Chun niet voort kunnen zetten.

Overtuigd als hij was van het Wing Chun heeft hij zijn eigen stijl genoemd naar een Wing Chun techniek, namelijk de ‘Jeet Kune’. Dit is de techniek waarbij je eigen stoot de stoot van de tegenstander onderschept.

Toen Bruce Lee les ging geven heeft hij het uit respect voor zijn leraar geen Wing Chun genoemd maar eerst Lee Jun Fan Kung Fu (Lee Jun Fan was de Chinese naam van Bruce Lee) en later Jeet Kune Do.

Net zoals Bruce Lee zijn ook tal van andere vechtstijlen geïnspireerd door het Wing Chun. In het Jeet Kune Do en Krav Maga zijn veel Wing Chun technieken en logica te herkennen. Maar zonder het begrip van de Wing Chun principes schieten deze altijd tekort.