Kung Fu Den Haag

OUDE KENNIS EN WIJSHEID
De naam Kung Fu komt niet alleen voor binnen de ‘Martiale Arts’.
Want het verwijst naar de tijd, moeite en arbeid die je in het beheersen van een vaardigheid gelegd hebt.
Kung Fu wordt echter alleen gebruikt als verzamelnaam voor Chinese vechtstijlen. Het is dus niet een vechtkunst op zich!
Kung Fu In Den HaagDe term Kung Fu heeft dezelfde functie als “bal” bij ons. Voetbal, Volleybal, Basketbal enz. Je begrijpt hierdoor namelijk dat het een spel is waarbij gespeeld wordt met een bal.

Training in Kung Fu in Den Haag verbetert je :

– karakter
– gezondheid
– zelfdiscipline
– zelfvertrouwen
– coördinatie en reflexen
– kracht, conditie, snelheid en uithoudingsvermogen

Ta Mo – Grondlegger van het Kung Fu

BODHIDHARMA IN HET JAPANS
Wing Chun Kung Fu In Den Haag In KerketuinenKung Fu bereikte zijn climax in de Shaolin tempel.
Hier bedreven monniken het voor de gezondheid en als zelfverdediging tijdens hun zoektocht naar verlichting.

De eerste Shaolin Tempel was een Boeddhistisch klooster en is gebouwd in 377 in Henan. In 527 reisde de Boeddhistische prins Ta Mo naar de tempel. Hij vond de monniken in slechte gezondheid. Ta Mo gaf de monniken een reeks oefeningen die kracht, vitaliteit en interne energie ontwikkelde.
Hierdoor worden deze oefeningen beschouwd als het originele Shaolin Kung Fu.

Cultuur

Tevens is het van belang om te beseffen dat de Chinese vechtkunsten heel lang een filosofische en spirituele plek in de Chinese cultuur hebben gehad. Daardoor ontwikkelden de Chinese vechtsporten zich gelijktijdig met de denkbeelden van het Confucianisme en het Taoïsme tijdens de Zhou Dynastie (1045 v.c. – 256 v.c.). Het was geen geïsoleerde ontwikkeling. Want het Taoïstische concept van Yin en Yang werd verbonden met de harde en zachte technieken van Kung Fu.

Wing Chun Kung Fu In Den HaagIn China is Kung Fu vaak een belangrijk aspect van het dagelijks leven. Hierdoor zijn er geen hangplekken, maar is er de lokale vechtsportschool die zorgt voor ontspanning en lichamelijke oefening.
Bij ons Kung Fu in Den Haag draait het vooral om sport beoefening en zelfverdediging. Vandaar dat het ook zeer geschikt is voor vrouwen en kinderen. Om het te leren kost moeite. Daarom heet iets ook ‘de moeite waard’. Trainen en opgeven zijn beiden een leer proces. Wees slecht in het opgeven!
Tenslotte hoef je hier geen Shao Lin monnik voor te zijn.

Van Shaolin naar Wing Chun

Aan het einde van het Ming periode (1368-1644 na Christus) verbrandde de Chinese keizer alle Shaolin tempels uit vrees voor de martiale vaardigheden van de monniken. Ondanks dit wisten Vijf grootmeesters te ontsnappen. De naam van één van deze grootmeesters was Ng Mui. Zij is volgens de legende de grondlegger van het Wing Chun Kung Fu in Den Haag. Hierdoor ligt zij aan de verre basis van de NWCF.