Kung Fu Den Haag

DUIZENDEN JAREN OUDE KENNIS EN WIJSHEID

De naam Kung Fu komt niet alleen voor binnen de martiale kunsten.
Het verwijst naar de tijd, moeite en arbeid die je in het beheersen van een vaardigheid gelegd hebt.
Kung Fu in Den HaagKung Fu wordt echter alleen gebruikt als verzamelnaam voor Chinese vechtstijlen. Het is dus niet een vechtkunst op zich!
De term Kung Fu heeft dezelfde functie als “bal” bij ons. Voetbal, Volleybal, Basketbal enz. Je begrijpt altijd dat het een spel is waarbij gespeeld wordt met een bal.

Geschiedenis

Het bewijsmateriaal voor het bestaan van gevechtskunst technieken gaat duizenden jaren terug in de geschiedenis. Het lijkt erop dat de Chinese Gele Keizer Huangdi, die in 2698 v.c. de troon besteeg, begonnen is de gevechtskunsten te organiseren. Hij heeft een vorm van worstelen voor zijn troepen ontwikkeld die Jiao Di heette. Later werd Jiao Di ontwikkeld en werden bewegingen zoals houdgrepen, stoten en weringen opgenomen. Het werd zelfs een sport tijdens de Qin dynastie (ongeveer in 221 v.c.).

Ta Mo – Grondlegger van het Kung Fu

BODHIDHARMA IN HET JAPANS
Wing Chun Kung FuKung Fu bereikte zijn climax in de Shaolin tempel.
Hier bedreven monniken het voor de gezondheid en als zelfverdediging tijdens hun zoektocht naar verlichting.

De eerste Shaolin Tempel was een Boeddhistisch klooster en is gebouwd in 377 in Henan. In 527 reisde de Boeddhistische prins Ta Mo naar de tempel. Hij vond de monniken in slechte gezondheid. Ta Mo gaf de monniken een reeks oefeningen die kracht, vitaliteit en interne energie ontwikkelde.
Deze oefeningen worden beschouwd als het originele Shaolin Kung Fu.

Cultuur

Het is ook van belang om te beseffen dat de Chinese vechtkunsten heel lang een filosofische en spirituele plek in de Chinese cultuur hebben gehad. De Chinese vechtsporten ontwikkelden zich gelijktijdig met de denkbeelden van het Confucianisme en het Taoïsme tijdens de Zhou Dynastie (1045 v.c. – 256 v.c.). Het was geen geïsoleerde ontwikkeling. Het Taoïstische concept van Yin en Yang werden verbonden met de harde en zachte technieken van Kung Fu.

Wing Chun Kung Fu Den HaagDe martiale kunsten werden ook belangrijk aspect van de begrippen van het Confucianisme, omdat ze onderdeel werden van de ultieme dingen die mensen moesten leren. Kung Fu werd in China als een integraal onderdeel in de training van wetenschappers en leiders van de overheid gezien. Chinezen hechten groot belang aan het beoefenen van Kung Fu, omdat het respect, geduld, nederigheid en moraal bij brengt aan de Kung Fu beoefenaren.

In China is Kung Fu vaak een belangrijk aspect van het dagelijks leven. Er zijn geen hangplekken of buurthuizen. Daar is er de lokale vechtsportschool die zorgt voor ontspanning en lichamelijke oefening.

Om het te leren kost moeite. Daarom heet iets ook ‘de moeite waard’.
Trainen en opgeven zijn beiden een leer proces. Wees slecht in het opgeven!
Je hoeft hiervoor geen Shao Lin monnik te zijn.

Van Shaolin naar Wing Chun

Aan het einde van het Ming periode (1368-1644 na Christus) verbrandde de Chinese keizer alle Shaolin tempels uit vrees voor de martiale vaardigheden van de monniken. Vijf grootmeesters wisten te ontsnappen. De naam van één van deze grootmeesters was Ng Mui. Zij is volgens de legende de grondlegger van het Wing Chun en ligt aan de verre basis van de NWCF.