Zelfverdediging Den Haag

ZELFVERDEDIGING BESTAAT NIET – OF JE VECHT TERUG OF JE DOET HET NIET

Zelfverdediging-Den-HaagNiet het vechten, maar de reden waarom je terug vecht bepaald of het zelfverdediging is. Dit betekent feitelijk dat we ons niet verdedigen, maar het initiatief nemen. Herinner je je nog? De aanval is de beste verdediging.

Als je op straat zomaar wordt lastig gevallen moet je uit gaan van het ergste en alles doen wat nodig is voor jouw veiligheid. Dus eigenlijk is het niet jezelf beschermen, maar zelfbehoud.

Net zoals bij een brandverzekering bescherm je jezelf tegen het ergste. Er van uitgaand dat het nooit zal gebeuren. Maar soms gebeurt het toch.
Wing Chun is dan de beste verzekering.

ZELFVERDEDIGING MOET AAN 3 CRITERIA VOLDOEN

EENVOUD – Simpel te Leren en toe te Passen

Alle technieken moeten simpel te leren zijn.
Hoe complexer hoe meer je na moet denken.
In een nood situatie heb je geen tijd om na te denken. Je hebt heel even tijd om te handelen.
Wat je bij Wing Chun leert onthoud je heel je leven en zal je altijd kunnen toe passen.

Effectieve Zelfverdediging Met Wing Chun Kung Fu In Den Haag

EFFECTIVITEIT – Maximaal Resultaat

Alle technieken moeten maximaal effect hebben. Een krachtige aanval is de beste verdediging. Je belager moet niet twijfelen of hij je wel had moeten aanvallen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd!
Denk er om, je hebt geen keus. Hij heeft voor jou gekozen.

ECONOMISCH – Minimale Inzet

Zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd bereiken. Een gevecht op straat duurt vaak maar enkele seconden. Je hebt dus weinig tijd om een einde aan het gevecht te maken. Met snelle bewegingen ben je sneller dan iemand die grote handelingen gebruikt.

WING CHUN – THE SOLUTION”

Wing Chun Zelfverdediging Ook Voor VrouwenIndien alle bewegingen aan deze criteria voldoen heb je een zelfverdediging die door een lichamelijk zwakker persoon te gebruiken is.
Wing Chun Kung Fu is wereldwijd beroemd om deze drie eigenschappen.
Door je toegenomen zelfvertrouwen zal je je weerbaarder voelen. Dit is via subtiele signalen waar te nemen voor agressievelingen. Zij zoeken een slachtoffer en herkennen dat niet meer in jou.